Regn och rusk

Idag har det inte varit någe vidare väder. Regnat och vart kallt och blåsigt. Solen tittade dock fram ett tag, men det blåste fortfarande kallt :( Tycker inte om när det blåser! Speciellt inte kalla vindar! Brrr...

Hur som helst. Dagen har varit som de flesta tisdagar. Gym-skola-hundpromenad-handlande-läxläsning... :P Men nu sitter jag uppe på mitt rum, mätt och belåten efter middagen. Funderar på att krypa ner i sängen med en varm kopp thé och titta på ngn bra film.

Blir inte så mkt mer än så idag. Höres imorgon!


27 november

Så var denna långhelg över, och imorgon är vi tillbaka i jobbvardagen.

Igår var jag, Theresa, Gabbie och Jana och såg på fotboll, UNC vs. Duke. Lite av en derby match kan man säga, då båda lagen är härifrån. UNC vann såklart! Riktigt bra match var det. Börjar fårstå lite mer och mer utav reglerna nu iaf :P Satt förövrigt och tittade på första halvan av matchen i t-shirt. Rätt så skönt att det inte är så kallt, men jag saknar kylan lite faktiskt, och snön!

Hur som helst, efter matchen så drog vi iväg och åt sushi. Gabbie hade mkt att säga till om när vi skulle beställa, för hon ville inte ha det och inte det... Men i slutändan när vi fick in maten så blev hon riktigt frälst :p Hon gillade det så mkt, så vi åkte till och med och åt där idag igen. Bara älskar deras sushi! Kommer sakna den när jag kommer tillbaka till Sverige!

Annars har dagen varit bra. Var och hämtade upp Alexander på förmiddagen och sedan har vi forsatt att julpyntat här hemma. Mina värdföräldrar hade tänkt att åka och köpa julgran idag, men de tyckte att det var för varmt för att göra det...  Sedan hade vi lite första advent fika med glögg och pepparkakor. Mums!


Mmm sushi....


30 Hours of MADNESS!

Japp, var vaken i 30 timmar idag, tog mig en en timmas power-nap mellan 2 och 3 nu på eftermiddagen. Så är lite trött.

Gårdagen var hur trevlig som helst! Åkte över till Theresa och hjälpte till med Thanksgiving matlagningen. Vi gjorde även lite snack-tallrikar så vi kunde äta lite undertiden vi stod och lagade mat. Middagen var hur god som helst! Peacanpajen var oxå en stor hit. Var dock tvungen att vänta ett tag innan man kunde äta den, var så full av all mat :P

Efter att vi ätit och alla satt och slappade i soffan så kom Gabbie över. Satt där och slappade lite mer innan vi åkte hem till mig. Natta hundarna för kvällen för att sedan dra ut på crazy shopping! Åkte först bort till Tanger, det var nästan omöjligt att hitta parkering, folk och bilar överallt! Men tillslut hittade vi en. Knatade runt där i runt 3 timmar. Fyndade lite saker och annat onödigt bra-att-ha.
Sedan åkte vi hem. Gabbie var trött så hon åkte hem till sig. Jag och Theresa forsatte. Kan göra en lång berättelse kort. Vi kom hem igen strax efter åtta på morgonen :P Måste säga att det här med Black Friday var värt att prova. Heeeelt galna amerikanare och jag och Theresa förstås. Men är i stort sätt klar med all min julklapps handling nu.

Höll dock på att garva ihjäl mig när jag och Theresa skulle ta våran lilla napp. Theresa säger helt plötsligt "I'm so excited that I can't sleep" Så kan det tydligen bli när man varit uppe i lite mer än ett dygn.

Ikväll så var vi iväg på ballett. Den var riktigt bra! Såg Askungen. Sjukt bra! Så det känns bra att vi ska gå och se The Nutcracker snart oxå.

Men nu ska jag ta och sova. Känner att det ska bli riktigt skönt!

Natti natti!


Min present till Theresa värdföräldrar...


...Innehållande lite olika sorters hembakade kakor...


...Samt lite chokladpraliner. Mums!


Holidays!

Snart är det jul!! Woho! Längtar som en tok! Försöker med alla medel att komma in i någon form av julstämmning. Så igår efter att jag och Theresa var och shoppade lite (vet att jag inte ska shoppa, men det var såååå billigt...) så åkte jag hem och började baka lite. Ska fira Thanksgiving idag hemma hos Theresa. Tänkte att jag är ju tvungen att ha med mig någe, tänkte först på en flaska vin, men eftersom hennes värdmamma är gravid, så är nog inte det en bra idé. Så jag har bakat istället! Tre olika sorters kakor och två sorters choklad-praliner. Har lagt ner dem fint i en kartong, så det ser nästan proffsigt ut ;)

Efter att jag var klar med bakningen igår, så satte jag igång med att julpynta lite här hemma. Inte så mkt men lite saker fick komma fram. Sedan tog jag fram pepparkakorna och glöggen lagom tills Theresa och Gabbie kom över. Efter ett tag så förslyttade vi oss från köket och ut till bubbelpoolen. Varmt och skönt var det där vill jag lova. rikitigt najs hade vi.

Så nu ska jag fixa mig iordning och förflytta mig bort mot Theresa. Sedan ikväll så kommer vi nog åka till mig, bada lite mera i hot-tuben för att sedan bege oss ut på lite Black Friday shopping. För er som inte vet vad det är, så är det en hysterisk rea här i USA. Butikerna öppnar redan kl 9 på kvällen och har öppet hela natten med massa erbjudanden. Vissa människor tältar utanför butikerna för att vara säkra på att komma åt de riktigt bra erbjudanden. Så vi får se oom vi hittar någe. Ska försöka hitta alla julklappar för en lite billigare slant hade jag tänkt. Håller tummarna!

Och just det, bara en månad kvar till jul!!!!


Värmebölja!

Ja, man skulle ju nästan kunna tro att det var en idag.
Runt 25 grader har vi haft idag. När jag var ute och gick med hundarna i t-shirt så svettades jag. Sjukt! Vi är ju i slutet av november. Ska det inte vara kallt och snö nu?

Försöker ingnorera vädret just nu, även fats det är trevligt med sol... Spelar julmusik för fullt, tänder doftljus som doftar jul, planerar julklappsköp och annat skoj. Allt för att komma i någolunda stämmning. Funderar på att när jag plockat bort Thanksgiving-sakerna på fredag så ska jag nog smälla upp alla julsaker. Se vad min lilla familj säger om det när de kommer hem :P

Annars så har dagen rullat på riktigt fint. Var på gymmet en stund på morgonen. Mitt knä är fortfarande inte 100, vilket är sjukt irriterande! Ska prova på ett spinningpass imorgon bitti och hoppas att knät håller.
Gjort lite olika ärenden idag oxå, samt hållt mig borta från shopping. Måste bli bättre på att hålla i pengarna. Men ibland har man noll i självkontroll.

Fått super mysiga och gulliga bilder på min lilla bebis hemma i Sverige oxå! Saknar honom sjuuuuukt mkt! Men snart kommer han och hans mamma (syrran) och mina päron hit! Längtar som en tok! Planerar för fullt vad vi ska hitta på. Så de kommer inte ha någon slapp-semester direkt när de är här :P Hihi

Ne, om man antingen ska göra klart det sista av läxan nu, eller om man ska göra det imorgon och skalla kudden nu istället...? Svårt val, återstår att se vilket beslut jag tar, men först ska gaddarna borstas!

Natti natti! <3

God morgon!

Morrn morrn!

Så var det dags för en ny arbetsvecka. Kommer bli en kort sådan, jobbar idag och halva dagen imorgon, sedan är det "helg" igen :D Skönt att Amerikanarna har lite extra högtider!

Igår var ännnu en trevlig dag. Mötte upp tjejerna för lite kaffe på förmiddagen innan vi begav oss och shoppade lite. Var stoooor rea igår igen. Köpte två stycken lite tjockare tröjor för 15 dollar, helt ok. Tjänade 42 dollar på den rean, tackar.

Sedan åkte jag och Gabbie och tittade på herrarnas första basketmatch för säsongen. Riktigt bra match var det, och jag och Gabbie flyttade oss lite närmare planen, så bra platser hade vi oxå. Vann med 101 mot 75 tror jag det var. Woho! Go Tar Heels!

Sedan åkte vi hem till Gabbie och åt lite middag, vi kom på att vi inte hade ätit någe på 8 timmar och att det var förklaringen till varför vi var så hungriga...
Vi hade planer på att gå på bio ikväll, men eftersom vi åt en lite tidigare middag så bestämde vi oss för att se bion igår. Så Breaking Dawn it was! Måste då säga att boken var SÅÅÅ mkt bättre! Men filmen var ok.

Ne nu ska jag och Alexander ha lite frukost. Sedan blir det skola/gym för oss två.

Ha en trevlig dag!


Awesombre!

Igår var en härlig dag :D

Först slappade jag lite här hemma och tittade på film i sängen. Sedan kom theresa över och vi tog en promenad på runt 1 timme. Skönt attfå röra på sig lite.

Sedan åkte vi och shoppade lite... Skulle inte köpa något, men när man hittar en vinterkappa för 24 dollar istället för 89.94 så känns dets om en bra deal. Detta är en av många saker jag komma sakna när jag kommer hem till Sverige. Alla bra dealar!!! Hur som helst. Fick leta en del för att tillslut hitta en jacka i rätt storlek :D

Vi tog även en liten snabb fika på Starbucks. Om man köpte en utav högtids-dryckerna så fick man den andra på köpet. Så jag provade en pepparmint mocha. Riktigt god! Säkert super onyttig oxå, men en är ju ok.

Efter det åkte vi hem till mig och började laga mat. Meningen var att jag skulle ha ett litet födelsedagsfest/middag, men jag var tvungen att jobba så jag ställde in det. Men Gabbie och Theresa kom över iaf :D Så det blev lasagne och sedan en suuuupergod tårta till efterrätt! mums! Fick även lite fler helt underbara födelsedagspresenter utav dem!

Theresa och jag tittade på andra filmen av Harry Potter efter det att Gabbie åkte hem och jag nattat Alexander. Bara älskar de filmerna måste jag säga! hade inten haft ngt emot att få vara med och spela in dem :P

Nä, nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning innan jag ska möta upp tjejerna :D



Brrr

Nu är det lite kallare här. Igår var första dagen då jag var tvungen att skrapa rutan på bilen. Hade faktiskt inget emot det :P
Blev dock varmare ju längre in på dagen vi kom.

Annars var dagen bara bra. Mötte upp Gabbie och Theresa för en kaffe på Starbucks, satt där och snackade och planerade lite. Sedan åkte jag och theresa hem till mig och åt lite lunch innan vi drog ut och shoppade lite. Eller Theresa shoppade, jag tittade mest och önskade att jag hade mer pengar, så jag oxå kunde shoppa :P

Hämtade upp Alexander och en av hans kompisar på skolan, och sedan hade de play-date här till runt halv 6 tiden. efter det gjorde jag och Alexander lite middag till oss. Tittade på första Harry Potter filmen. Theresa kom även och joinade oss.

Fick även ett ryck med att baka lite. Så slängde ihop några cupkakes cookie-monster och började med tårtan som vi ska äta idag. Mmm MUMS!

Idag blir det nog en slapp dag. Ska möta upp Theresa och gabbie i eftermiddag, innan dess ska jag slappa lite och se om jag kan vara duktig med att börja med min läxa...

Men föst lite film :P

Höst? Vinter? Vår?

Känns inte riktigt som att jag vet vilken årstid det är nu... Tycker att det borde vara vinter, med tanke på att vi är inne i mitten av november. Men det ser ut som höst med alla färgglada träd och buskar. Men i luften så känns det som vår med all dess värme... Hmm förvirrande...

Idag och igår så har vi haft runt 25grader, i november! Imorgon ska det blir 10 grader. Så ska det vara kyligt i ngr dagar innan vi är tillbaka över 20 igen...

Hoppas att det blir kallare i december, så man kan få lite julkänsla. Insåg att jag inte hade någon större julkänsla förra året pga vädret... spelar ingen roll hur mkt julpynt det plockar upp. Vill ha lite mer kyliga dagar och helst SNÖ!
Jag, Theresa och Gabbie ska iaf försöka så mkt vi kan med att få lite julstämning! det ska jul bakas och julpysslat, massa julfika och så vidare :D

Fick för övrigt en liten present idag av Gabbie och Theresa, ett jättefint förkläde som var rosa och hade massa cupcakes som tryck! Så nu ska det bakas massor här så jag får använda det! :D Älskar mina tjejer jag har här! De är så underbara! Och de ställer alltid upp för en! No matter what! <3

Nu ska jag ta och göra klart min läxa inför imorgon och sedan, gammal som jag är :P så blir det sängen sen! Looove to sleep :D


1 år äldre!

Har haft en helt underbar helg!

I fredags så åkte jag och Theresa ut mot Outer Banks här i North Carolina. Sjukt fint och härligt! Åkte och tittade på några av alla fyrar som de har. Sjukt fina!

Sedan har vi hängt på vårat hotellrum och slappat framför filmer, tittat in där bröderna Wricht hade den första lyckade flygningen med ett plan. Kollat in alla otroligt stora/härliga sanddyner. Kört med bilen på stranden i jakt på vildhästar, tagit promenader i det fina vädret på stranden :D Ätit gott och bara njutit!

Sedan på söndagen så var det dags att gå upp tidigt i ottan för att bege sig mot startområdet. Jag sprang mitt första halv marathon lopp!!!! Sjukt nöjd! Hade hoppats på en bättre tid, men med tankt på att min knä började strula redan efter 4 miles, så ska jag nog inte klaga allt för mkt! Lyckade iaf springa hela rundan och komma i mål och få min fina medalj :D
Thersa stod vid mål-linjen och tjoade och hejade för fullt på mig! Underbart!

Efter målgång så var det bara att börja att plocka på sig all möjlig mat och dryck som man fick. hoppade dock över ölen, kände inte dirket att jag ville dricka öl efter att ha sprungit så mkt... Men det ar många andra som tyckte tvärtemot vad jag gjorde :P

Sen hade vi den roliga resan tillbaka hem igen. Theresa försökte ta kort på alla bomulls-fält som vi åkte förbi samtidigt som vi lyssnade på massa julmusik!

Väl hemma blev det middag och tårta och presentöppning!

Ska strax iväg på min massage som jag fick. Bli knådad i en timma idag känns absolut inte fel!


Fyr!


Jag och Theresa


Bilåkande på stranden!



Woho! I made it!


Det är över nu!

Idag hade jag mitt sista träningspass med min PT!!!! Sååå tråkigt! Kan inte fatta att alla mina sessions redan är över?!?! Hur ska jag överleva?
Men det kommer nog gå bra. Hon har ju som sagt sagt att vi ska träna tillsammans minst en gång i veckan iaf, utan att jagska behöva betala en massa. Så det känns super!

Annars har dagen rullat på, lite väl fort kanske... Skolan gick bra idag. Fick självklart massa uppgifter att göra under helgen. Ser verkligen fram emot då min kurs är slut! Bara en månad kvar nu! :D

Ne, nu ska jag iväg och möta upp Theresa och Gabbie. Ska göra av med alla mina super kuponger på Victoria secret. Älskar när man får massa gratis därifrån!

Imorgon bitt drar jag och Thersa iväg på våran lilla weekend-trip! Ska bli riktigt najs! Såg även att det är stor gratis frukost på hotellet som vi ska bo på! Och de har pool! Så ska man ta och packa ner bikinin kanske?

Vad gör jag för fel?

Tycker att jag tränar mest hela tiden, försöker verkligen tänka på vad det jag trycker i mig osv. Men händer det ngt? NEJ! Varför! Märker självklart av att jag blir starkare och mår lite bättre och så, men storleksmässigt så känns det som jag står kvar på samma ruta som jag stog på för ett år sedan, när jag började med min träning.

Folk sa alltid i början när jag klagade att inget hände, att jag var tvungen att vänta ngr månader innan jag skulle se ngt resultat. Men nu har det gått ETT ÅR! och det är ingen större skilnad? Är jag ett av dessa människor som bara inte kan bli mindre?!?! HATE IT!

Min tränare förstår sig inte riktigt heller på det. Hon har bett mig att skriva en matblogg på allt jag äter osv, och hon tycker att allt ser bra ut. Hon sa till och med att hon önskade att fler människor åt som jag! Men ändå så händer inget!

Är att lägga sig under kniven min ända utväg?

Tunga dagar

Har haft ngr tunga och jobbiga dagar. Men nu känns det lite bättre iaf. Men det var inte skoj att vara i mina skor... orkar verkligen inte gå in på vad det var, så ni får nöja er med detta. Är sjukt glad dock, att jag har så otroligt fina och underbara kompisar här! Skulle inte klara mig utan dem! <3

Annar så är det bra. Danskan som jag träffade i söndags var riktigt trevlig! (självklart har hon var här lika länge som jag... Varför kunde jag inte ha träffat henne redan då???) Vi satt och pratade i 3 timmar. Satt ute och njöt av det fina vädret. Kan säga att solen tar här även fast det är november! Efter mina 3 timmar i solen så såg det ut som om att jag fortfarande hade solglasögon på mig, även fast jag inte hade det... Snygg bränna!

Hade möte med våran nya LCC oxå. Hon var riktigt trevlig :D Vi ska ha henne tills de hittar en ny åt oss. Får se hur länge det tar...

Med skolan så går det bara bra. Just nu läser vi om hur man motiverar sina anställda för att öka produktionen/försäljningen. Kan ju säga att cheferna på STOP där hemma har MKT att lära sig! Inte bara från detta kapitel utan nästan utav HELA BOKEN! Kanske borde skänka den till dem när jag är klar. De skulle verkligen behöva det! De har mkt att lära sig!

Med träningen går det bara bra! Var på ett spinningpass idag och kollade om mitt knä pallade det, vilket det gjorde! Min tränare visade mig sedan hur jag ska tejpa mitt knä, när jag ska ut och springa, så jag slipper smärtan! Lovley :)

Nä, nu ska jag ta och göra klart mina läxor. Så jag har en läxfri dag imorgon :D


Vad skulle jag göra utan er? <3


Hemlängtan...

Igår var det första gången som jag kände att jag längtade hem! Inge direkt allvarligt, men det skulle varit jävligt skönt om jag hade varit hemma i Sverige med familj och vänner igår!
Hade väl en sådan där dag så mer går neråt, än uppåt...

Var ute på en prommenad i nästan 2,5 timma och försökte rensa huvudet lite. Några funderingar fick jag svar på, men andra förblir suddiga. Men skönt var det! Musik i öronen på högsta volym, strålande sol och klarblå himmel och runt 15-18 grader! Gjorde även ett stopp på Starbucks. Satt ute i solen med en kaffe i handen i nästan en timma och bara hade lite egen Jenny-tid, innan det var dags att knata hemmåt igen.

Städade och donade här hemma och fixade lite saker. Sedan kom Theresa över och vi tittade på en film och snackade massor. Sedan kom även Gabbie förbi. Tittade klart på filmen, sedan fixade jag middag och så förflyttade vi oss upp till mitt rum, där vi bara hängde och snackade en massa. Riktigt trevligt. Kännde att jag var tvungen att få ur mig lite av min irritation oxå :P

Ska strax ut på en liten promenad, se om jag kan lösa fler av mina problem, tar nog med mig ena hunden Max oxå, orkar inte ta me mig den andra, han går på mina nerver just nu, och det är det sista jag behöver.

Sen ska jag ta och möta upp en ny tjej från Danmark för en kaffe. hon verkar riktigt trevlig så vi hoppad på det.


Sakna! <3


Saknar! <3


Saknar! <3


Saknar ALLA er där hemma!!!! Men snart ses vi igen :D


Morsning korsning

Hallå i stugan!

sitter på mitt rum och häckar just nu istället för att sitta på Starbucks med en varm kaffe i handen och en trevlif Theresa som sällskap :p
Alexander mådde inge bra i skolan så jag åkte och hämtade upp honom, så nu sitter han nere hos Rob och Teresa och tittar på film. Ska väl själv försöka ta tag i lite saker här hemma som ska fixas.
Ikväll blir det nog slappo-kväll hemma hos Theresa. Skönt att vi ska vara hos henne för omväxlingens skull. Käner att jag måste ut ur huset lite :P

Igår få fyllde Robs mamma 80år, så vi var 12 pers som firade henne. Först lite champange och tilltugg här hemma innan vi begav oss till restaurangen. Riktigt gott var det och hyfsat trevligt :D

Fick även resultatet på mitt senaste prov, A! Tjoho! Skönt att det går bra ibland :P Lite trött på mina B+...

Annar så rullar allt på, mitt knä är inte riktigt helt 100 än, men min tränare berätta att jag kan tejpa det när jag ska ut och springa, så det inte gör ont. En till bra nyhet hon kom med var att när mina sessions med henne är slut (vilket de är alldelse för snart) så tyckte hon att vi ska börja träna tillsammans. Så det blir som att ha en PT fast utan att betala! Like it a lot!!!!
Var även hos herr benknäckare idag. Köpte 3 nya sessions med honom. Så hoppas att jag får ordning på allt nu. Smärtan i vaderna och smalbenen har försvunnit, men istället så har jag börjat få ont på andra ställen istället, bland annat höfter och knän. Börjar kanske bli gammal?

Måste även ta och åka och köpa lite galjar, min garderob börjar bli lite full, vilket jag inte riktigt förstår, tycker inte att jag handlat så mkt, men tydligen så har jag det...

Ne få arslet ur vagnen och börja fixa med alla saker nu kanske?

Uppdatering från helgen!

Börjar visst bli riktigt dålig på att uppdatera min lilla blogg. Sorry...

Hur som helst, helgen var riktigt lugn. Slappade och hängde mest med Theresa och Gabbie. I fredags åkte jag och Theresa till Tanger och handlade lite. Jag lämnade tillbaka ett par byxor som jag köpte helgen innan för att sedan köpa dem igen, fick tillbaka nästan 17 dollar på det :D tack tack! Sedan köpte jag min topp som jag såg inne på DKNY, först var det 50% rabatt på ordinarie pris, sedan hade jag en 20% kupong och sist hade jag ju mina 17 dollar jag fick tillbaka på byxorna, så vi kan säga att min topp endast kostade 20 dollar! Najs!
Sedan åkte vi hem till mig och slappade och åt middag och tittade på film.

På lördagen åkte vi tre till Winston-Salem, ligger ca 1,5 timma härifrån. Var och tittade i de gamla kvartererna och fick lite uppdatering av dess historia. Riktigt trevlig och mysigt. Hade dessutom underbart väder! Trevlig liten dagsutflykt. Sedan blev det middag på Texas Roadhouse, mm gott med stek!

På söndagen gick jag upp vid 6 :( Skulle ut och springa lite inna vi skulle ha vårat sista möte med våran LCC. Dock så kunde jag bara springa 9 miles, innan jag paja båda knäna! Så det var bara att gå tillbaka de sista milen... Suck och stön! Hoppas att smärtan i mina knän går över snart så man kan ut och springa igen.
Frukosten med våran LCC och några av au pairerna var riktigt trevlig.
Sedan åkte jag och Theresa hem till Gabbie och bara slappade, tittade på en film och snackade. Sedan drog vi till en kina restaurang för lite buffé till middag. GOTT!

I måndags var vi även nere på Franklin street och kollade in alla människor i sina halloween kostymer. Skoj!

Ska strax dra och möta upp dem nu för våran onsdags-promenad. Ska även försöka att göra klart min business-läxa som ska vara klar imorgon. Ena uppgiften va inte så svår, men den andra kräver lite mer...


Höst!


Mysigt litet hus!


Mina 2 tokiga kompanjoner :P


RSS 2.0