Bragging time!

Japp, idag hade jag tänkt att tillägna detta inlägg med att skryta hur bra det är här! :P

Självklart har man upp och ner dagar som au pair och alla dagar är verkligen ingen dans på rosor, därför blir man extra glad och lycklig de dagar då allt är kanon!

Så kan börja med att säga att jag fick sovmorgon till åtta tiden, började inte jobba förrens vid 9. Jobbade mellan 9-11 på morgonen och min jobbuppgift var att knata med barnen längst stranden, kolla in surfartävlingen som pågick, bygga sandslott och leta efter fina snäckskal och fina stenar, för att sedan bara chilla hemma och stå på balkongen och titta på alla surfare och delfinerna som dök upp :) Som sagt, jobbig :P

Mötte sedan upp Emma och hennes två kompisar och Sandy för lite lunch. Supergott på ett litet mysigt ställe längst stranden, sedan knatade vi ner mot vattnet och la oss på stranden i bikini och slappade i solen. Snackade lite, läste skvallertidningar, njöt av värmen och även där, spana in delfinerna som simmade runt :D

Cyklade sedan hem på min asballa cruiserbike. Duschade snabbt och böt om för att sedan bli upplockad av Emma för att åka iväg till en au pair som hade hej-då fest. Skulle tyvärr jobba på kvällen, så det blev bara en margaritha för mig samt mat på stående fot (supergott grillat kött och massa andra godsaker).
Hem och fixa middag till barnen, låta dem titta på tv en snabbis, borsta tänderna läsa nattsaga och natta dem.

Så nu sitter jag här och slappar, ska läsa lite i min bok, kolla på senaste avsnittet av Grey's och sedan fixa mig för att gå ut och möta upp tjejerna så fort föräldrarna kommer hem, vilket är runt 11/11.30

Men där, där har ni hur jobbig min dag har varit. :P


God Morgon!

Morgon i stugan! Sitter på mitt lilla rum nu och äter frulle. Ska strax göra mig iordning och fixa det sista och sedan dra iväg till baknen och fixa mig ett litet bankkonto, börjar bli jobbigt att bara ha massa kontanter nu... Så jag hoppas att det ska gå bra.

Sedan ska jag vidare över till Kat, vet inte vad vi kommer att hitta på, så det återstår att se :P

Jobbar ikväll mellan 3-11 ikväll, så det blir ett långt kvällspass, men kidsen går ju i säng någolunda tidigt så jag behöver inte passa dem fram tills 11, vilket är bra.

Igår gjorde jag inte så mkt. Mötte upp Kat för sushilunch. De har ett sushi ställe här som har en bra lunch deal. massa sushi, sallad och soppa för 9.80 dollar, helt ok. Och det gäller att vara där tidigt, de har bara 15 lunch dealer... Men vi var där i tid så vi fick vår mat :D

Annars har det inte hänt så mkt. Ska på ett hej-då kalas imorgon, då en av tjejerna åker hem. Och på söndag så ska jag ev hänga med kat och hennes två kompisar.

Universal Studios

Idag åkte jag med Kat och Sabina till Universal Studios här i Hollywood. Köpte mig ett årskort så nu kan jag åka dit hur mkt jag vill under detta år :P

Vi träffade på massa "kändisar" åkte lite attraktioner och tog även den guidade turen runt alla inspelnings studior och scener. Tyvärr var dock Wisteria Lane stängt idag, pga att det höll på att spela in nya avsnitt.. Tycker de kunde ha släppt in oss iaf! Men men har ju som sagt årskort, så det blir att hoppas på bättre lycka nästa gång.

Var iaf en mkt trevlig dag. Kom hem hit runt halv fyra och då var det bara att sätta igång med att jobba. Jobbade fram tills 8:45 nu ikväll. Så det blev några timmar.
Nu så är det mest slappande som vanligt. Ska gå och sova strax och ladda inför en ny dag imorgon!

Natti! (eller god morgon för er i Sverige)


Universal Studios


Krusty land


Del av "mord med inga visor"


Det lilla vi fick se av Wisteria Lane :(


Shrek! En av alla "kändisar" :P


Santa Barbara

Igår åkte jag med tre kompisar upp till Santa Barbara. Vi åkte härifrån strax efter 9 på morgonen och hade ca 2 timmars bilfärd upp.

Väl framme så kantade vi längst beachen och ut på pieren. Sedan innåt för att möta upp Pillan och massor av hennes kompisar för frukost/lunch. Så skoj att träffa Pillan! Hoppas att vi ska kunna ses mer nu när jag oxå bor på västkusten!
Efter lunchen så knatade vi runt lite i ett utomhus shoppingmall, så fint och mysigt, men dock var jag pank och har shoppingförbud, så det blev inte så mkt shoppande...
Sedan hoppade vi in i bilen och körde upp mot bergen. Efter massa kringel-krok vägar så var vi rätt så högt upp. Parkerade bilen och gick för att titta på den fina utsikten över Santa Barbara och havet! Sen var det full rulle ner för backarna och ett snabbt stopp på Santa Barbara mission, mkt fin gamal kyrka!

Knatade lite mer i gamla staden av SB och däromkring. Åkte senda upp mot bergen igen och mötte upp Pillan och co. Slappade och snackade lite där innan det var dags för oss att åka hem igen.

Idag så hade jag sovmorgon till 11, vilket var riktigt skönt, sedan jobbade jag bara till 4 och nu sitter jag och slappar i min soffa och skypar med Theresa :P

Ska fixa det sista med tvätten strax och sedan kanske äta en tidig middag och glo på en film eller läsa en bok?

kan säga att jag börjar trivas riktigt bra härborta nu! Det kommer nog bli kanon här mina sista månader!



Vi fyra uppe på berget


Top of the rock :P


Santa Barbara Mission



På pieren med utsikt över SB


First night out

Igår efter att jag jobbat klart, tog hand om hela 6 ungar! Men det gick så bra så. Föräldrarna var dock hemma så jag var inte helt ensam, men det var lite mer skrik och tjong med 4 ungar extra :P

Hur som helst, när jag hade jobbat klart vid halv tio tiden så gjode jag mig iordning för att gå ut med några tjejer. Runt 11 kom Sandy och Kat och plockade upp mig och vi åkte till Hermosa beach för att gå in på ngn pub. Satte oss på en Irlänsk pub och drack öl och pratade och hade trevligt. Satt där tills runt ett halv två, sedan kände vi hur sängen kalla!

Mindre roligt att gå upp imorse och jobba, men nu är jag ledig i några timmar tills dess att jag börjar jobba igen, och denna kväll jobbar jag till 11... suck och stön... Är redan trött


Sightseeing

Igår var jag inne i LA och lekte turist. Mötte upp en svenska som är här och hälsar på med sin familj (hon är nanny i washington) Så vi tog min bil och körde runt och titta in massa turist saker. Helt ok. Vi hade tänkt att gå på universal studios men det kom lite saker imellan som gjorde att vi inte kunde gå, tråkigt men vi ska försöka nästa vecka istället.

Annar så är det bra, eller bra och bra, håller på att bli förkyld, har ingen ork i kroppen för någe. Hoppas att det går över snart så jag kan börja ta mig till gymmet och börja röra på fläsket lite.

Just nu så jobbar jag, sitter på mellanplanet och ser till att inte ungarna kommer ner samtidigt osm jag får guida min värdmammas alla väninnor som kommer hit nu i kväll på lite "small-plate party". hade dock gärna gått upp och lagt mig och deckat i min säng, men inte än...

Imorgon blir det jobb, jobb och jobb, men det får ju dagarna att gå iaf :P

Mammoth!

Sitter för tillfället uppe i Mammoth och glor på tv :) Är barnvakt ikväll då föräldrarna är ute och äter middag. Än så länge så ligger alla barnen i sina sängar, hoppas att det forsätter så :) De vågar kanske inge annat :P

Det är iaf hur fint som helst här uppe, brist på snö dock, men det hoppas jag att det hinner att ändras på tills nästa gång vi kommer upp hit. Tur att vi har ett stort fint hus som vi alla får plats i iaf. Men det var inte så roligt när vi kom upp hit i fredagskväll, vattnet hade nämligen frusit. Mindre roligt, så det gick inte ens att spola på toa, och då är man lagom glad att man delar toa med 5 ungar... Men vattnet kom tillbaka efter ngr timmar.

Eftersom det inte finns så mkt snö här uppe och ena killen i familjen som är här med oss bröt armen igår när han åkte snowboard, så bestämde de sig för att skippa skidåkningen idag och åka iväg till Yosemite national park. Tog oss ca 1 timma att komma dit, men gud så fint det var! Ska lägga upp lite mer bilder när vi kommer tillbaka hem. Vi var även ute och gick lite på en frusen sjö och det var lite små läskigt, för det kändes som om sjön "andades" det knaka och mullra och vibrerade från isen. Lite spookie.

Imorgon blir det iaf att åka tillbaka hem igen. Känns konstigt att ena dagen gå med vinterjacka, mössa, halsduk och vantar till nästintill sommarklädd dagen efter.

Ne, nu ska jag titta klart på min film och hoppas att det finns några morgonpigga människor hemma i Sverige som kopplar in sig på Skype!


Jag i Yosemite national park med Half Dome berget/klippan i bakgrunden


Cruiser bike

Idag har jag inte behövt jobba få mkt, vilket har varit helt ok. Hade dock tänkt att få lite mer saker gjorda, men det blev lite skype dejter istället :)

Var ute och gick en rask promenad, och mitt i den så ringer min värdpappa och säger att han inte har några nycklar hem, så det var bara att vända på klacken och springa hemåt :P Men det var ju motion det oxå!

Tvättat lite och funderat på vad jag ska packa med mig till Mammoth. Åker ju dit imorgon och jag är fortfarande inte klar med packningen, men det blir väl att kasta ner lite smått och gott i väskan och hoppas på det bästa :P

Jobbade kvällen men bara till halv åtta, vilket var riktigt skönt. Så efter att jag slutade så tog jag in svarta lilla cruiser cykel med eldflammor på och cyklade iväg till Starbucks för att möta upp en av au pairerna. Hon var riktigt trevlig. Satt ute och snackade och hade trevligt. Helt plötsligt så kommer en av de anställda ut till oss med en tallrik med cakepops och annat gott och fråga om vi ville ha. Ja tack, gratis är ALLTID gott :P Efter ett tag var det dags att cykla hem igen :) Så skönt att man kan ta sig fram här med cykel, att man inte behöver bil! Najs!

Har även skrivit in mig på ett gym nu oxå. Så nu kan jag äntligen börja träna ordentligt igen! Skööönt! De har även öppet 24 timmar om dygnet, så nu kan jag inte skylla på att de inte har öppet (har ju iofs aldrig skyllt på det, men man vet ju aldrig).

Ne nu ska det sovas!

Oh, just det. Tack mamma för det fina kortet! Fick det idag :) Blev så glad så! <3

En vecka i Cali!

Nu har jag varit hos min nya familj i en vecka och jag trivs riktigt bra. Träffade lite nya månniskor i helgen och i måndags så nu ska man nog kunna bygga upp ett vänskapskrets här oxå :) Lite jobbigt att vi alla jobbar olika tider bara, så det blir lite svårt att ses på veckodagarna. Men det blir nog bra :)

Familjen är jätte gulliga, barnen är hur söta som helst och man känner sig verkligen uppskattad här! Riktigt skönt.

Hade även vårat lilla möte med vår LCC igår och hon gick igenom det gamla vanliga, regler osv.. Fick iaf reda på att mina 2 extra credits som jag tog mitt första år räknas detta år me! Så jag behöver bara ta en credit till vilket är 12 timmar! Tjoho! Så nu håller jag tummarna att min familj låter mig ta den kurs jag vill, den är både billig och är på 12 timmar! Perfekt enligt mig :)

Annars så gör jag inte så mkt för tillfället, försöker springa/gå varje dag, då jag inte fixat något medlemskap på något gym än, men jag måste göra det snart, börjar känna av i mina behinnor att de inte är så glada att jag springer på hårt underlag varje dag... Men det är rätt så najs att springa längst stranden måste jag säga.

På fredag ska vi dessutom åka upp till Mammoth Lake för att åka lite skidor, eller de ska åka, jag ska bara chilla och passa lite barn :P Kanske åker någe nästa gång vi åker upp, men just nu gäller det att hålla hårt i pengarna.

Ne, nu ska jag ta och fixa mig lite innan det är dags att hämta upp lill tjejen från skolan :D

Court day

Idag skulle jag ha infunnit mig i en domstol i North Carolina pga av en liten fortkörningsbot som jag råkade dra på mig. Men istället för att vara där så låg jag och sova i min sköna säng på andra sidan landet :) Inte helt fel.
Ok, jag betalade an avokat som fick gå dit istället för mig och övertyga dem om att jag igentligen är en laglydig liten flicka ;)

Annars har dagen börjat bra. Börjar inte jobba förrens klockan ett. Så jag kunde sova ut lite, äta god frukost, skypa med lite personer och sedan springa i shorts och linne på beachen :)

Igår träffade jag även 4 tjejer, alla au pairer här. En var från Frankrike och var lika gammal som mig (jippi!!!) de andra tre var från Tyskland. Först satt vi och slappade och åt lunch på stranden. Satt i sanden och bara hade det skönt. Riktigt trevligt. Sedan åkte vi iväg till något nytt mall och tittade runt, helt värdelöst, så dit behöver vi inte åka till igen. Sen drog vi vidare till en japansk resturang. Helt ok, men jag föredrar nog kinesiskt.

Ikväll ska jag på mitt första au pair möte, så då lär jag träffa fler personer :) Måste få en liten vänskapskrets här oxå, så man inte känner sig allt för ensam.

Har för övrigt kollat upp två lopp här nu i vår. Måste bara para med min värdfamilj och se om det är ok med dem att jag är ledig då. Börjar bli riktigt skoj att springa, trodde aldrig att jag skulle säga det :D

Så där ja

Börjar komma tillrätta mer och mer här nu. Idag var jag ute och körde med bilen, utan karta och gps... Och tro det eller ej, men jag hittade både dit jag skulle och tillbaka utan att köra vilse! Tjoho!!! Behöver jag nämna att det var ett shopping-center jag åkte till? Börjar nästa tro att man har ett luktsinne för mallen :P

Annars har dagen rullat på bra, var ledig mellan 8-11 imorse och sedan jobbade jag från 11 till runt 9 på kvällen, långt pass :P Hämtade upp tjejen från förskolan och hennes kompis Taylor, hem och käka lite lunch, leka lite. taylor tappade dessutom sin första tand när hon var här hos oss. Gissa om det var en stolt tjej som gick runt och skröt! Och när vi sedan åkte tillbaka till skolan så prang hon runt och berättade för alla! Så söt :)
De hade ngn specialdag idag, så efter skolan så hade de lite olika tävlingar, Kalya ställde upp i en rock-rings tävling, och jäklar vad den ungen kan rocka! Hon räddade dessutom ringen så många gånger. Tyvärr räckte det inte till en första plats, men en välförtjänt andra plats! Sedan var det att fira med lite glass.
Sedan kom Taylors nanny och plockade upp henne och jag hämtade upp Parker och hans kompis JP och så åkte vi fyra hem.

Lite snack och lek. Killarna spelade lite wii och jag och Kayla bakade lite chokladbollar, stor hitt! Älskar dessutom att de har haft en svensk au pair här förut, så det finns massor med bra svensk-baksaker! RIKTIGT kakao och vaniljsocker bland annat!

Sedan åt vi middag, jag hjälpte Kayla att ta ett bad, undertiden hon lekte i badet så passade jag på att sortera hennes låda med hårsnoddar, diadem, hårband och ja, ni vet allt!

Måste då säga att jag trivs bra i denna familj, även fast det inte gått så lång tid, men de är verkligen hur snälla som helst. Så jag hoppas att det inte bara är något tillfälligt ;) '

Nu ska jag ta och göra mig iordning för sängen. Jobbar imorgon bitti så det blir upp tidigt då med. Vilket inte borde vara någe större problem då jag vaknar 1 timma innan klockan ringer...

Natti! (Eller  god morgon för er i Sverige)

Cali

Idag hade jag min första arbetsdag här i Cali. Efter en god natts sömn så börja min hemlängtan sakta smyga sig iväg, vilket känns riktigt skönt!
Familjen verkar vara jätte trevliga, barnen är hur söta som helst, så jag hoppas att det håller i sig.

Hjälpte till imorse med att göra barnen redo för skola, sedan visade min värdmamma - Kristy, mig runt här i området. Nytt ställe som man ska programera in och lära sig alla vägar, och det är betydligt mer vägar här än i NC, men det ska nog gå bra, har ju gps i bilen ;)

Sedan var vi och hämtade upp lilltjejen Kayla från förskolan, hon hade en kompis med sig hem så de lekte och hade skoj ett tag, sedan var det tillbaka till skolan och hämta upp Parker. Lite mer läxläsning och mellanmål, sedan lekte vi lite på stranden. På tal om stranden, om jag går ut på min balkong så ser jag rakt ner över beachen och havet! Ska ta kort och visa så ni får se hur jag har det :) (min garderob är däremot pytteliten... får knappt plats med mina kläder)

Saknar dock mina underbara vänner i NC. Gabbie och Theresa lämnade av min på flygplatsen och det var inte många glada miner där inte... Kunde knappt prata med damen som checkade in mig för att jag grina så, men ett plus med det var att hon inte brydde sig om att jag hade 12pounds i övervikt... Men det var sjukt jobbigt att lämna dem! Men de ska ju komma över och hälsa på mig! Tjoho!!!!

Ne nu ska jag ta och slappa framför datan och någon film iväntan på att det ska bli morgon hemma i Sverige så man kan skypa lite med folket där. Kommer för övrigt inte ha tillgång till viber längre, så vill man prata med mig så är det bara skypen, mailen eller fb som gäller.

Tills vidare!

One week in Boston

Kom hem från en helt underbar vecka i Boston igår kväll. Hade det så trevligt och underbart som helst! Åt massa god mat, shoppade (eller jag shoppade inte så mkt :( ) lekte turister och åkte runt på turer och fick veta mer om Boston, mkt trevligt!
Hyrde även bil en dag och körde iväg till ett outlet, sjukt bra butiker, sög ännu mer att jag inte kunde shoppa... Men det blev ett par 7 for all mankind jeans iaf :D glad tjej! Åt både frukost och middag på Cracker Barrel, hoppas verkligen att de har något liknande i Cali, älskar deras frukostar!
Sedan har vi knatat och kantat som tokar, vet inte hur mkt vi har gått, men det blev en hel del.

Glömde även att säga att brandlarmet gick av två gånger första natten, mindre roligt, hade verkligen panik första gången deet gick av. Men tack och lov så var det ingen fara.

Känndes dock inge roligt att åka därifrån, känns så konstigt allt just nu, min sista dag här i NC och imorgon bär det av till ovissheten i Cali. Men det ska nog bli bra.

Ska umgås lite mer med Theresa nu och sedan kommer även Gabbie hit, blir nog sushi till middag ikväll, GOTT!


Liten gran


Liten kyrka mitt bland alla höga hus


Knata runt lite på Harvard


Middag på Cheers puben


Make way for the ducklings!


RSS 2.0