Snart är det jul här i vårt hus!

Igår när jag kom hem så märkte jag att de har börjat att julpynta här hemma! Såååå mysigt så! Älskar verkligen julen! Vi har inte fått upp allt än och nästintill inget av utomhus pyntningen saknas, men snart så! Min favorit än så länge är pyntet kring öppna spisen, känns riktigt juligt!

Har till och med hittat en radio-station som bara spelar julmusik hela dagarna! Underbert!

Annars så har jag inte gjort så mkt idag. Haft en riktigt soffpotiatis-dag. Men jag var i alla fall duktig och gick ut med hundarna en timma! De får inte springa fritt ute längre eftersom de är som små grisar och älskar lera! Lite jobbigt att duscha dem varje dag! Så nu blir det till att slappa i huset och nöja sig med promenader, vilket jag i och för sig inte tror att de har något emot :D

Sedan har vi haft en man här idag som har tvättat alla heltäckningsmattor i hela huset. Jäklar vilken skillnade det blev, de dammsugs varje vecka men man får inte riktigt bort allt. Men han hade ju någon sorts vattendammsugare..? Fint blev det iaf!

Sitter nu och slappar lite medans Alexander försöker att göra sina läxor :D



Fina pyntet vid spisen, lite suddig men man ser ju endå!
Sedan till julafton så kommer även fina sockor att hänga ovanför,
de har beställt nya med mitt namn och självklart en till David  <3

 


Min lilla tripp till California!

Igår kom jag hem från min lilla tripp. Har haft det riktigt skönt och skoj :D Välbehövlig semester skulle man kunna säga. Landade runt tio elva på kvällen i tisdags, så det vara bara raka vägen hem till Maddes kompis Stella (där jag så snällt fick bo) och störta i säng :D

På onsdagen så drog vi ner till Santa Monica. Gick på 3rd promenade och shoppade lite smått, gick även till beachen och till Santa Monica Pier. Hade hoppas på att få se lite hajar, men jag fick nöja mig med delfiner :P Sedan åt vi lite kinamat för att mätta våra hungriga magar. På kvällen blev det även bio Love and other drugs, riktigt bra!

Torsdag var det Thanksgiving. Så vi slappade lite hemma först och sedan bakade jag och Madde en silverkaka för att ta med oss till familjen. Vi var båda inbjudna till att fira med Stellas familj. Hade riktigt trevligt och åt alldeles för mkt mat och desser! Men det var ju såååå gott. Avslutade med att vi spelade Pictionary. Och mitt lag vann! Woho vi var bäst!

På fredagen åkte jag tillbaka till flygplatsen för att hyra en liten billig bil tänkte jag, men den blev lite dyrare med alla försäkringar som man var tvungen att ha, men skit samma, ville ju till Pillan så :D
Efter ca 2,5timmas körandes så var jag äntligen i Santa Barbara och hos Pillan!!!!! Madde följde med mig oxå!
Snabb-guidad tur av staden och sedan hem och börja dricka vin och göra iordning sig. Först lite sushi och sedan PARTYYYY! Har nog inte haft så roligt någonsin sedan jag kom hit! Så det var välbehövligt!

Lördagen blev riktigt slapp. Först lite shopping i Santa Barbara, eller shopping och shopping, köpte inget, men hittade mkt fint! Sedan tillbaka till LA på eftermiddagen och väl hemma blev det riktigt slappt, tror jag sommnade i fotöljen :P

Söndagen tillbringade vid med riktig turist sightseeing i Hollywood!!! Tjoho! Så det blev Hoolywood skylten, walk of fame, bevely hills, Rodeo drive mm
Sedan på kvällen var det bara att åka tillbaka till flygplatsen och sätta sig på flyget tillbaka till North Carolina!


3rd promenade


Ovanför beachen


Santa Monica beach!


Längst ut på Santa Monica pier


SUSHI!


Min lilla brum-brum


Chateau Marmont


Stella och Madde utanför Chinese Theatre


LA ink


Tiffany & co  på Rodeo Drive


Dåligt med uppdatering

Vet att jag inte har uppdaterat på ett antal dagar. Men jag har varit i LA och inte riktigt haft tillgång till att skriva. Just nu är jag lite irrieterad på ett jävla bolag jag hyrde bil från när jag var där. De har dragit 100dollar extra för nått jag inte vet vad, så jag ska försöka ringa dem nu och se vad fan de håller på med! Kommer ett roligare inlägg senare idag samt med bilder från min lilla tripp!

Time to fly!

Woho idag åker jag över till LA! Kan inte riktigt förstå att jag ska åka idag. Håller på att tvätta förfullt här hemma nu så att man får med sig lite rena kläder, kan ju alltid vara bra :D

Har lite problem med vad jag ska packa bara, är ju inte så varmt som jag hade hoppas att det skulle vara plus att jag bara har handbagage med mig. Och om jag känner migsjälv så kommer jag att shoppa när jag är där.

Pratar med älsk på skype nu oxå, verkar som om att han bokar sin biljett idag! Wiiii! ska bli sååå roligt att han kommer över! <3

Ne ner och byta maskin nu och sedan fixa med lite andra saker som jag måste göra.

22 November och 24 grader varmt!

Så var det måndag igen :D

Körde som vanligt Alexander till skolan idag. Sedan raka vägen till gymmet! Min PT kördeverkligen kol på mig idag. Första gången jag gav upp, det gick bra inte hur mkt jag än ville. Så nu ska jag försöka träna lite extra på just dn övningen själv!
Det negativa med att jag åker till LA imorgon är att jag inte kommer att träna på en hel vecka, vilken verkligen inte är bra! Men jag får verkligen försöka att tänka på vad det är jag stoppa i mig och sedan försöka att klämma in någon sit-up mm.

Så imorgon blir det till att köra gärnet på gymmet och sedan hem och tvätta massa kläder för att kunna packa det jag ska ha med mig :P alltid ute i sista minuten!

Men sedan är jag påväg till nya äventyr! Ska bli riktigt roligt!

International thanksgiving dinner

Idag var det dags för ett nytt au pair möte. Denna gång var det thanksgiving som stod på schemat. Alla skulle ta med sig en rätt (förrätt, varmrätt eller efterrätt) från sitt hemland. Hade lite problem med vad jag skulle göra med tillslut så bestämde jag mig för att göra svensk chilli (chili con carne, ja jag vet inte svenskt men det var det ingen som visste...) och så gjorde jag kladdkaka med vispad grädde och hallon. Båda var riktigta succeér! :D
Gjorde extra mkt så att familjen här hemma oxå fick någe att äta.

Men trevligt var det och massa goda rätter blev det! Som Petra och jag alltid sa, "think I'm food-pregnant" :P

Innan på dagen så var jag först på gymmet och tränade lite, sedan fixade jag all mat tills ikväll och sedan kom Ulrika över och vi drog och snabb shoppade lite, tanken var som vanligt att jag inte skulle köpa någe, men av någon konstig anledning så blev det inte riktigt så...

Åktre sedan och träffade en kille som oxå är från Sverige som flyttat hit i jobbet och bor ca 20min från mig. Han var riktigt trevlig så jag hoppas det blir fler gånger. Alltid skoj att få lite fler kompisar här :D

Nu ska jag sova så jag är utvilad till mitt pass med min PT imorgon. Börjar kännas riktigt skoj att träna nu, längesedan jag kände så!

Yes, yes YES!!!

Min data fungerar!!!!! Helt fucking underbart!!!! Lät batteriet ladda ut helt, så att datan var helt död, sedan så provade jag nu på morgonen om den ville starta, och det ville den! Vet inte vad jag skulle ha gjort annars! Har inte dirket pengarna att lämna in den på lagning, men nu slipper jag det!

Gårdagen var riktigt trevlig hur som helt. efter det att jag hämtade upp Alexander så åkte vi över till Ulrika och hennes värdfamilj. Alexander satt i bilen och frågade varannan minut " are we there yet?" Typiskt barn eller vad då? Men efter ca 45minuter i bilen så var vi framme.
Var lite nervös i början, Ulrikas barn var lite blyga och Alexander kan bli lite över exalterad... Men vi lät dem gå ut och leka lite och de fick springa av sig lite, vilket verkade hjälpa för alla, lättnad suck :D

Sedan fick de leka lite innan, tills Robert (ulrikas värdpappa) kom hem och han satte på en film i biorummet till barnen så vi andra kunde prata och ha lite trevligt. Sedan blev det hemma-pizza till middag, riktigt gott och uppskattad av alla!

Sedan gick vi alla ner och kollade på film och Robert gjorde popcorn i deras popcorn-maskin. Mums! Vi gav väl oss hemmåt igen vid 9-tiden. Var ju en liten bit att köra hem, men det gick bara fin fint.

hoppas att ulrikas barn hade lika trevligt som Alexander hade så man kan ha flera playdates i framtiden!

Nu är det dags att hoppa upp ur sängen och in i duschen. Ska iväg på fotbolls match med familjen, Alexanders första :D

Luxury for the dogs


Nu jaklar ska hundarna bli fina och lukta gott :D


Finally Friday!

Sa var det fredag igen, veckorna bara rusar forbi! Trodde aldrig att tiden skulle ga sa fort!

Har nyss kommit hem fran mitt sista traningspass med min PT denna vecka. Ska kora pa mandag igen, innan jag aker over till LA. Korde pa riktigt hart idag, men vill man ha resultat sa far man sta i! Tycker att jag ser lite slimmare ut ibland, men jag vet inte om det ar sa eller bara positiv inbildning :D

Idag ska jag och Alexander aka over till Ulrika och hennes barn efter skolan, ska bli kul att se hur det gar. Men jag hoppas pa det basta. Hade lite planer for helgen, men just nu har jag noll koll pa vad som kommer att handa.

Jobbigt att alla butiker har superrea denna helg, jag som varken har pengar eller tillatelse att shoppa, SKIT! men men far helt enkelt stanna inne sa att man inte blir frestad!

Min data fungerar fortfarande inte! Irriterande! Nagon som vet hur man kan losa problemet? Datan startas, men skarmen kommer inte igang, helt svart! Eller maste jag lamna in den pa lagning? Har ju bara haft den i kanppt ett halvar! Hatar takniska saker nar de inte funkar! Man kanner sig sa handikappad da!

Ne hoppa in i duschen nu och aka och handla hundschampoot som jag glomde att kopa igar.

18 november

Min data har pajat :( Den vill inte starta igang skarmen... Sa nu lanar jag min vardmammas data...

Idag har jag haft fullt upp nastan hela dan. Borjade med att kora Alexander till skolan, sedan vidare till gymmet dar jag plagade mig sjalv i 80minuter, kanndes dock skont efterat. Sedan hem och duscha och kla pa sig, ata en liten lunch for att sedan bege sig ut.
Var och handlade hundmat och sedan var jag tvungen att shoppa lite till mig sjalv. Fick en 20dollars kupong pa ett kopcenter nar jag var dar och shoppade sist. Och jag tanker ju inte lata de pengarna slippa undan ;)
Sedan akte jag och kopte mera tallbarr, japp ni horde ratt, tallbarr! Har i USA lagger man ut det i sin tradgard, i rabatter och sannt, hmmm??? Men men. Efter det var det vidare till matbutiken och inhandla lite fornodigheter. Sedan hem och lasta ut allt ur bilen.

Ska strax ivag och hamta upp Alexander pa skolan. Han har eftermiddags aktivitet idag sa jag hamtar honom lite senare an normalt.

Fick ett glatt kort av mammas syster idag! Tack Gunilla det var verkligen uppskattat! Saknar er dar hemma!

Om en vecka ar jag i LA! Woho! Ska bli riktigt skoj, men just nu sa har vi varmare an vad det ar dar... Inte bra (haha tradgardsmastarna var har idag och klippte grasmattan, i november!!)

Na ficka lite inna jag maste dra!

Skaffat mig en alldelse egen PT!

Så nu jävlar bränns det fett på gymmet! Tränar 3 gånger i veckan med min PT och så kör jag själv 2-3ggr/vecka. Måste bli av med alla usa-kilon :D
Men jäklar vad det känns bra efter träningspassen. Hon kör verkligen gärnet med mig! Idag fick jag även lite komplimanger, hon tycker jag jobbar på riktigt bra! Men som vanligt så tycker jag inte att man ser någe resultat. Vet att jag inte tränat så länge, men jag är otålig!

Det är tur att jag inte har någon våg att väga mig på. Skulle bli ännu mera depp då.

Annars så rullar dagarna på. Tänker på min älskade vän David flera gånger om dagarna. Men jag tror att jag hanskas med det lättare tack vara att jag är där jag är. Känns inte lite verkligt när man inte träffar alla andra och ser hur ledsna de är. Men jag saknar dig min kära vän <3

Äta lunch snart och sedan åka till mallet och byta lite saker som inte var så hela...



Nybakad 25-åring

Gårdagen var riktigt lyckad! Blev väckt på morgonen av fin sång och tårta och kaffe i sängen och självklart lite presentöppnade :D
Fick bland annat en väska som jag ska ha med mig till poolen och beachen i sommar (lääängtar!) Sedan lite annat smått och gott. Och självklart fick jag min resa till LA!

Sedan åkte jag och Teresa och handlade lite. Var meningen att jag bara skulle lämna tillbaka och byta lite kläder, men som vanligt kom jag hem med mer... Bland annat en fin kappa som jag kan ha nu när det blir lite kyligare (designad av Britney Spears... :P)
Sedan lite lunch här hemma och lite slappande. Fick även två jätte fina blomm-bud vid dörren. Ett från älkslingen och ett från mamma och pappa. Var även nere på posten och hämtade ett paket från syrran. Ett jättefint Pandora-armband, så nu ska jag oxå börja spara på dess berlocker.

På kvällen åkte hela familjen inklusive Ulrika och Robs mamma till en resturang och åt. Så efter en god middag och en ännu godare efterrätt så begav vi oss till teatern, vi skulle titta på broadway showen Billy Elliot. Den var riktigt bra.

Sedan avslutades kvällen i sängen med glass och prat med Ulrika.

Idag har jag även shoppat lite mer, men inte så mkt. Måste lära mig att hålla i mina pengar lite bättre...


Sista timmarna

Nu är jag inne på mina sista timmar som 24-åring. Känns sådär, känner mig faktist gammal... Inte bra. Och ingen vidare lust att fira har man heller pga av omständigheterna. har gråtit en hel del idag oxå, känns fortfarande helt overkligt. Min underbara älskade bästa vän! Du är saknad! går inte att beskriva i ord hur mkt!

Men vi får se vad morgondagen har att bjuda på. har fått två presenter redan, men jag har inte öppnat dem än, även fast det kliar i mina fingrar... Ska åka och byta lite kläder imorgon, ett plagg som redan har gått sönder och ett plagg som var förstor (tjoho!).

På kvällen blir det middag hemma iaf. Det är allt jag vet.

Så ska njuta av mina sista timmar som ungdom nu. Så hörs vi imorgon!

Känner mig brutal

La ut två nya rättfällot igår eftersom det verkar som om att inget funkar. Så köpte en sort som är som en liten bricka och i brickan är det ett superlim som för att musen fastnar. Så jag la ut dem i lådan där de brukar hålla till. Sedan inatt när jag vaknade till så tänkte jag "men hur dör de" de fastnar ju bara. Jobbig tanke. Så imorse när jag kollade i lådan så hade ju den lilla musen fastnat i limmet, men den levde ju fortfarande. Insåg även att de var två möss...
Fick ta till mig allt mod och tänka att det var för detras eget bästa. Gick ut med brickorna, la dem upp och ner och slog till med en hammare. Fy fan säger jag bara! har nog aldrig kännt mig så grym... Men det är väl en av konsekvenserna man får ta när man lägger ut fällor...


När livet är så jävla orättvist det bara kan bli! När de finaste tas irfån oss!

 














Vila i frid min älskade vän! Du kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta!


Bodies Revealed

Idag åkte jag över till Greensboro för att umgås med Alexander och hans pappa. Vi åkte till bland annat till science center och tittade in utställningen Bodies Revealed. Det är en utställning med riktiga människokroppar, där man får se hur muskler, skelett, oragan, vener mm ser ut. Helt otroligt var det men samtidigt lite äckligt. Man kunde även gå in i ett rum och se hur riktiga foster ser ut i olika skeden, samt vissa av dess organ.
Sedan hade de även alla organ som man kunde titta lite närmare på, de hade även hälsosamma vs ohälsosamma organ såsom en rökares lunga, cancer lunga, hjärta mm. riktigt intresant.

Efteråt så tittade vi lite på djuren som de även hade där. Bland annat så sprang det runt en kalkon fritt, den tyckter om folk som hade barnvagn och mer eller mindre följde de personerna hela tiden. Såg även en tvåhuvad sköldpadda och två riktigt fina tigrar.

Hade en riktigt trevlig dag idag. Och imorgon så ska jag umgås med Ulrika. Och snart är det helg, undrar om det är någe specielt som händer då...

  
Lite organ...


Muskler och skelett


Kroppens alla blodådror


Itursågad människa


Litet foster


Blod-vener i lungorna

OBSERVERA ATT DET ÄR RIKTIGA MÄNNISKOR....


Fet Vs Smal

Blev så glad häromdagen när jag köpte min klänning. Kunde ha storlek 8, brukar alltid ha 10 i den butiken annars, tjoho tänkte jag! Men det fick jag snabbt ångra. Var inne i en butik idag och skulle titta på en vinterjacka, en tröja och en väst. Mm det var ju riktigt roligt. Storlek L satt tajt! Hallå! Det är inte så att jag är värsta fetknoppen liksom! Men tydligen är jag för stor för den butiken. SKIT! Älskar deras kläder. Men men det är ju en bra anledning till att köra ännu hårdare på gymmet...

Hur som helst. Annars har dagen varit fullproppat med saker jag skulle göra. Lämna tillbaka lite kläder, tvätta, hämta kemtvätten, handla mat, träna mm. Men fickade allt inna jag hämtade Alexander, mkt skönt!

Lagade ugnstekt kyckling med ugnsrostade grönsaker, smörstekta champinjoner och tzatziki idag. Mmm gott!

Movie time!

Idag har jag haft en riktig slapp söndag! Ätit både frukost och lunch i sängen :D  Sedan har jag självklart tittat på lite film. Först på listan stod Eclipse! Sedan forsatte jag med Rob Pattinson teamat och kollade in Remember me. För att avsluta med Inglourious bastards. Kanske borde göra någe mer aktivt nu istället för att fastna framför datan och lyssna på julmusik (?)

Hmm just det om en vecka är jag inte 24 längre, börjar få ångest? Första ålderskrisen på G kanske?

Inte bra. Nästintill beroende...

Fick mina nya skor med posten idag som jag beställde förra helgen :D Tittade igenom min garderob på alla skor som jag har köpt här och det börjar bli en fin liten samling.
Kom fram till att jag har köpt 15par skor sedan jag kom hit... Och jag har bara varit här i 10 veckor, vilket innebär att jag har köpt mer än ett par skor i veckan. Oups :D

hur som helst. Kom nyss hem från en brak frukost! Jag, Teresa och Rob åkte till Elmos Dinner och åt frukost, såååå sjukt gott! Åt Bagels med cream chees och grönsaker, bluberrypancake och apelsin juice. mumsfillibabba, tror inte jag behöver äta någon lunch :S Ska försöka att ta mig till gymmet snart oxå och träna bort lite av frukosten :P


Min nya samling av skor :P


shopping!

Och så bra gick det med mitt shoppingförbud...
Var iväg till det nya outlettet idag med Ulrika, den nya au pairen :D Riktigt trevligt. Kunde dock inte hålla mig från att handla lite saker. Oups ;) Var ett riktigt bra outlet, kommer garanterat att åka dit flera gånger! Bra priser och mkt bra kläder!

Handlade två par converses-skor, en kavaj, ett linne och en superfin klänning från Banana Republic. Allt detta plus middag gick på 855 SVENSKA KRONOR!!! Det får man ju knappt ett par conversskor för hemma! Loooove the American shopping!

Blir dock att ge sig till gymmet imorgon, åt alldeles för mkt av det goda idag när jag och Ulrika åt middag. Men man måste ju få unna sig ibland och det är ju ändå fredag :D

Mus i hus

Vi har haft en liten mus i vårat skafferi en längre tid nu. vi har satt ut alla möjliga olika sorters musfällor, men icke, han är för smart för att luras in i en. man hittar fpår efter honom överallt! Senast fick jag sl'nga en påse med mini marshmallows då han hade knaprat sig in i den, bläää.

Hur som helst, imorse när jag skulle gå och hämta lite snacks till Alexanders lunchbox så kommer den förbaskade musen springandes mitt framför fötterna på mig, trodde inte att jag skulle skirka som en liten tjej (vilket jag gjorde) och flög upp på den närliggande pallen. Hör hur mina värdföräldrar ropar efter mig och frågar om jag är ok. Ihhhh ne! Men men går in igen och ser om jag kan lokalisera vart musen tog vägen, kollar runt på hyllorna och när jag lyfter på en papperspåse så kommer musen springandes igen, på utsidan av skafferiet så står min värdpappa och försöker att fånga den, men jäklar vad snabba möss är. Men nu är den instängd under diskmaskinen. Får se om det börjar lukta död mus snart då...


Om det ändå hade varit den riktiga husmusen...


4 November

Precis pratat med älsklingen på skype :D Vi pratade lite om vad jag saknar med Sverige, och om jag ska vara ärlig så kom jag inte på så mkt. Men det som jag saknar är blodpudding! Många av er tycker säkert att det är äckligt och att jag är konstig, men jag är så sjukt sugen på blodpudding, med lingonsylt, bacon, riven vitkål och ett glas juice! Sååååå gott! Så när älsk kommer över så har jag sagt att han måste ha med sig det!

Annars så är det bara bra. Körde järnet på gymmet idag, så nu är jag helt slut. Ska hoppa in i duschen innan jag ger mig ut i regnet igen.


Mmm mumsfillibabba!


Mästerkocken Jenny

Jag lagar middag till familjen cirka 3gånger i veckan. Och får jämt höra om hur gott det är och hur duktig jag är på att laga mat :D Riktigt roligt att höra. Tycker om att laga mat, men ibland får jag idé-torka och har ingen som helst aning om vad jag ska laga. Idag blev det iaf fylld köttfärslimpa med champinjonsås och potatis och självklart lingonsylt ;)

Vi får en tidning hem ungefär varannan vecka med mat som man kan köpa av dem, och just nu är det väldigt mkt thanksgiving mat. På så vis är jag lite ledsen att jag inte kommer att vara hemma under thanksgiving så jag har möjlighet att laga all denna underbara mat! Kanske kan kolla om vi kan ha en liten thanksgiving middag innan, eftersom alla endå kommer att fira på varsitt håll.
Är nog mest sugen på att laga alla efterrätter :P

Hur som helst. Nu ska jag kolla klart på min film, sedan är det cougar town och sedan ska jag sooooova, älskar det sista ;)

Äntligen lite värme!

Nu har vi satt på värmen i huset, så ingen mer AC för detta år. Men det ska bli skönt att slippa frysa på nätterna. Det har varit så varmt på dagarna att vi inte kunnat sätta på värmen tidigare, men nu när temperaturen bara ligger på runt 15grader på dagarna så är det dags att värma sig :D


Känner mig duktig

Igår var jag på gymmet i hela 2 och en halv timma!!! Körde styrketräning i 1,5 timma och sedan joinade jag ett pilates pass. Var lite annorlunda mot vad jag hade tänkt mig, men det var defenetivt inte sista gången jag gick på ett :D

Var och lyfte lite skrot idag oxå, så nu sitter jag och slappar på mitt rum.

Det börjar bli lite kallare här nu. Tror att hösten har kommit på riktigt nu. Måste ha tjocktröja eller kofta på sig nu på dagarna. Måste hitta någon väst eller jacka oxå. Hittat en som jag gillar, så vi får se om det blir dem.

Ta ett varmt bad kanske?

Halloween!

Om man ska fira halloween så ska man verkligen göra det i USA! OMG! Det är helt sjukt här! Gick med Alexander igår för att "trick or treat":a Hur roligt som helst! Fullt med ungar överallt som hade alla möjliga olika sorters utklänader! Såååå söta! Ett av husen som vi gick till hade till och med gjort ett hunted house i sin trädgård där barnen fick gå i turordning igenom, såååå häftigt!

Sedan på kvällen drog jag ner till stora huvudgatan där alla ungdommar samlades och bara vandrade längst gatan i sina kostymer, tror inte den ena var den andra lik! Såååå roligt!



Teletubbies!


Ser ju nästan smal ut ;)



Liten överblick över gatan


Me :D


RSS 2.0